1-0 Oliver Oliveros (Michael Nilsson) 17 min
1-2 65 min
2-2 Oliver Oliveros (Robin Mårtensson) 89 min

Varningar
Robin Liljegren 36 min

Sjätte raka matchen utan förlust för hemmalaget men två viktiga tappade poäng i kampen mot Sjöbo. Matchens allra första chans har ÖT Smygehuk då Kaj Nurmi skjuter över efter en frisparksretur redan i den 1:a minuten. Sen tog Blentarp över spelet de första 10 minuterna. I den 3:e minuten vänder en Blentarpforward upp på vänsterkanten och avlossar ett vasst skott som går strax utanför Anders Ohlssons bortre kryss. Efter de första trevande 10 minuterna från hemmalagets sida tar man nu över taktpinnen och svarar för många fina kombinationer. I den 17:e minuten slår Michael Nilsson en långboll upp mot mittlinjen där en Blentarpspelare touchar den innan den når Oliver Oliveros fötter. Oliver vänder bort sin bevakare på en femöring och har raka vägen mot mål. Oliver når ungefär straffområdeslinjen innan han snyggt placerar in 1-0 för ÖT Smygehuk. Det var Olivers 5:e mål i år. I den 25:e minuten kontrar Blentarp på sin högerkant och först kommer Victor Larsson lite fel in i situationen och när sen bollen spelas in i ÖT Smygehuks straffområde missar Mattias Jönsson bollen i sitt försök till undanrensning vilket ger en Blentarpforward öppet läge från nära håll och forwarden placerar in 1-1 utom räckhåll för Anders Ohlsson. I den 26:e minuten kommer nog matchens snyggast anfall där ÖT Smygehuk rullar väldigt fin fotboll och bollen spelas upp mot Anders Nilsson som elegant direktskarvar ut på vänsterkanten där Sebastian Lindahl sprintar ifrån sin bevakning och tar sig ner mot mål. Väl framme vid målet avslutar Sebastian snyggt men bollen tar i insidan av stolpen och rullar längs med mållinjen och ut. Det anfallet var värt ett bättre öde. I den 37:e minuten är Blentarps målvakt ur sitt läge och Anders Nilsson ska bara lägga bollen i mål men en Blentarpspelare slänger sig iväg och får bollen på handen. Solklar straff! Nej icke, domaren väljer ofattbart att fria. I den 40:e minuten blir först Oliver Oliveros fälld i straffområdet och även detta luktade straff lång väg för att sekunden senare blir Kaj Nurmi bryskt fälld bakifrån och ännu en gång friar domaren ofattbart... I den 41:a minuten är Sebastian Lindahl igenom i Blentarps straffområde och även han blir fälld utan åtgärd från domaren. 4 straffsituationer inom loppet av fyra minuter vilka ingen blev tilldömd straffspark. Ofattbart! Första halvlek slutar 1-1 trots stor dominans av hemmalaget där vi nog borde ledat med 2-3 bollar i paus. I den andra halvleken kommer hemmalaget inte alls upp i normal standard och istället höjer sig Blentarp rejält och tar över allt mer. I den 63:e minuten slår Sebastian Lindahl en hörna där bollen studsar ner till Michael Nilsson som får på ett praktskott som är på väg in i mål men tyvärr "räddar" Mattias Jönsson på mittlinjen med sin rygg. I den 65:e minuten spelar Robin Mårtensson hem bollen till målvakten Anders Ohlsson. Anders har chansen att dra iväg bollen på ett tillslag men väljer att försöka dribbla av den attackerande Blentarpspelaren och misslyckas vilket gör att Blentarpspelaren har öppet mål och kan rulla in 1-2. Kalldusch! Nu börjar jakten på ett kvitteringsmål men först har Blentarp i den 66:e minuten chansen att utöka då man träffar ribban med ett långskott. Hemmalget gör en hel del byten för att försöka ändra matchbilden. I den 80:e minuten slår Michael Nilsson en lång frispark upp mot Blentarps straffområde där inbytte Nicklas Mattsson ostört kan gå upp och nickskarva men bollen tar oturligt i ribban. I den 86:e minuten slår Michael Nilsson en hörna som dimper ner framför fötterna på Robin Mårtensson och Robin skjuter men även denna bollen tar i ribban. I den 89:e minuten startar vänsterbacken Johan Revesz en dribblingsrejd från mittlinjen och Johan tar sig ända ner in i Blentarps straffområde innan han släpper bollen i sidled till Robin Mårtensson som i sin tur släpper vidare i sideled till Oliver Oliveros som vänder upp och får skottläge och Oliver får på ett praktskott som hittar in i maskorna bakom Blentarps målvakt till 2-2. Detta var Olivers 6:e mål i år. Matchen slutar 2-2. I nästa match väntar Liga 06 IF på bortaplan på lördagen den 14:e augusti klockan 14:00.